Tretiranje vode

Voda jednog bazena, ukoliko se ne tretira na adekvatan način, može se pretvoriti u odličnu podlogu za razmnožavanje algi i bakterija odgovornih za razne bolesti kao što su upale uha, konjuktivitis, crijevne i respiratorne infekcije, bradavice itd. Za vrijeme kupanja vodu zagađuju i prisutni kupači donoseći sa sobom masti za sunčanje, znoj, kosu, stanice kože, slinu, mokraću, fekalije i mikroorganizme.  Voda je ustvari neprekidno podložna zagađivanju mikroorganizmima otpornim u atmosferi donošenim vjetrom i onima ubačenim u vodu sa kupačima. Zbog toga se voda mora stalno filtrirati i tretirati.

       

Kad je bazen stavljen u funkciju – što je napravio Vaš montažer, potrebno je obaviti prvo kemijsko tretiranje vode. Ova je radnja jako bitna utoliko što filter obavlja samo fizičko-mehaničku filtraciju vode i nije u stanju eliminirati u cijelosti bakterije i ostale mikroorganizme. Kako biste dobili i održali vodu zdravom i kristalno čistom, nezamislivo je s dobrim funkcioniranjem filtra ne povezati pravilno kemijsko tretiranje.

VAŽNO:  Bilo kakvo tretiranje kemikalijama obavlja se za vrijeme rada uređaja za filtraciju kako bi se izbjeglo stvaranje prejake koncentracije kemikalija na dnu bazena koja bi mogla prouzročiti oštećenja na PVC oblozi, a koja nisu pokrivena garancijom.

Prije popravka pH vrijednosti potrebno je ispraviti vrijednost klora (optimalna vrijednost između 0,3 do 1,0 ppm). Pobrinite se uvijek da održavate pH između 7.0 i 7.6 koristeći preporučene proizvode: Ph MINUS za snižavanje vrijednosti ispod 7.6 i Ph PLUS za povećavanje, ako je vrijednost ispod 7.0. Važno je slijediti vremenski razdijeljena doziranja (svaka 3-4 sata), držeći prisutnim da svaki udio od 5-10 gr/m3 podiže ili spušta posredno pH za 0,1 jedinicu.

Ponovno Vas podsjećamo da neregulirana pH vrijednost jako snižava efikasnost sredstava za dezinfekciju i tretiranje vode. 

VAŽNO: Preporuka je da se klor (u obliku granula ili tableta) nikada ne stavlja u direktan kontakt s PVC oblogom ili linerom jer ga na tome mjestu može nepopravljivo izbjeliti, što nije pokriveno garancijom. 

script type=

© Eurostil 2015 | Created by: Denis Ristić | Hosted by Plus | GDPR pravila privatnosti i kolačići