Izvedba školjke bazena

Školjka bazena može biti izrađena od polimernih, poliesterskih ili galvanizirano-čeličnih panela, polistirenskih ili betonskih blokova  ili najčešće u armirano-betonskoj izvedbi.

Paneli od poliestera ili nekog drugog polimera, kao i galvanizirano-čelični paneli međusobno se spajaju u jednu cjelinu vijcima, posebnim profilima ili umetcima. Ovdje je bitno istaknuti činjenicu da su i za takav način izrade školjke neophodni građevinski pripremno-završni radovi temeljne ploče i na kraju plaže, dok je cijena samih panela nešto niža, nego da se zidovi bazena izvode od armiranog betona.

    

Prednosti panela su u izuzetno glatkoj unutrašnjoj površini na koju dolazi folija i relativno brza montaža, a nedostaci su u najvišoj visini panela koja kod polimernih panela iznosi i do max. 120 cm, a kod galvaniziranih čeličnih 135 cm, što znači da je dubina vode 110 cm odnosno 125 cm.

Vezano uz izvedbu plaže kod bazena od panela, poželjno je da se temeljna ploča bazena izvede do 80 cm veća sa svake strane i da se na nju postave stupovi na koje će se oslanjati plaža, jer sami paneli ne mogu držati težinu plaže nakon sjedanja terana. Pogledaj film na www.busatta.it.

    

Kod odabira položaja bazena, bitno je smjestiti bazen na mjestu gdje će biti osunčan tijekom cijelog dana (broj sati izloženosti sunčevim zrakama doprinosi manjim troškovima grijanja vode), vodeći računa o konfiguraciji terena i položaju ostalih objekata, kao i smještaju strojarnice.

script type=

© Eurostil 2015 | Created by: Denis Ristić | Hosted by Plus | GDPR pravila privatnosti i kolačići