Čišćenje i održavanje bazena

Za potrebe čišćenja bazenske vode i dna bazena od nečistoća koje ne mogu skupiti skimmeri, mrežice, sifoni ili preljevni kanal služe nam jednostavni priručni alati kao usisna metla (usisivač), košarice, mrežice i razne vrste četki.

          

ČIŠĆENJE BAZENA OD GRUBIH NEČISTOĆA

U slučaju da se na dnu bazena nalaze veće nečistoće kao lišće i kamenčići, preporučljivo ih je pokupiti mrežicom montiranoj na teleskopskoj cijevi i izbaciti van bazena.

    

Mrežicu također koristimo i za sakupljanje stvari koje su upale u bazen, a praktična je iz razloga što je napravljena na način da prilikom korištenja ne oštećuje PVC oblogu ili liner.

ČIŠĆENJE KOŠARICE SKIMMERA

Pročišćavanje vode na principu skimera radi na način da se nečistoće koje se skupljaju na površini vode, guraju od strane mlaznica i sakupljaju u skimeru u košarici. Redovitim čišćenjem košarice skimera otklanjaju se sve grube akumulirane nečistoće prije ulaska u cijevni razvod bazena.

Čišćenje košarice skimera potrebno je izvršiti svakih tjedan dana, a po potrebi i češće ako uz bazen postoji drveće ili živa ograda.

ČIŠĆENJE USISNOM METLOM

Kod čišćenja usisnom metlom, ako primjetite da metla previše teško ide po dnu, otvorite ventil podnog usisa, te na taj način regulirajte jačinu usisa. 

  

Ako je bazen jako prljav, kontrolirajte pravilno manometar na filtru tijekom čišćenja dna  kako biste bili sigurni da pritisak ne prijeđe prag obloženosti naslagama. Provjeravajte povremeno opće stanje glave metle i potrošenost četkica. Zamjenite ih kada je potrebno, jer zaoštreni i oštećeni dijelovi metle mogu oštetiti PVC foliju. Nakon čišćenja bazena usisnom metlom, mora se očistiti glavni filter i košarica predfiltra pumpe.

script type=

© Eurostil 2015 | Created by: Denis Ristić | Hosted by Plus | GDPR pravila privatnosti i kolačići