Projektiranje

U idućih nekoliko redaka, želimo potencijalnim investitorima, arhitektima i svim ostalim zainteresiranima ukazati na nekoliko savjeta, detalja i predstaviti jedan od načina pristupa rješenju problematike projektiranja bazena u skladu s arhitektonsko-građevinskim projektom ukoliko postoji.

U cilju što kvalitetnije usluge prema krajnjem korisniku, nudimo i uslugu projektiranja bazena u 3D software-u i bazenskih instalacija prema Vašim željama, mogućnostima i potrebama. U tu svrhu za svaki bazen posebno, u dogovoru sa investitorom i izvođačima na mjestu izgradnje bazena dogovaramo sve potrebne radove i priključke prema protokolarnom vodiču i u skladu s izvedbenim projektom izgradnje bazena.

Osim projektiranja novih bazena, nudimo i uslugu rekonstrukcije postojećih bazena i strojarnica, uzimajući u obzir ne samo oblik i veličinu, već i modifikacije postojeće opreme nužne za ispravan rad bazena.

NAMJENA BAZENA

Na samome početku, bitno je utvrditi namjenu i svrhu bazena, njegovu veličinu (veliki i javni, mali i privatni), grijanje vode i moguće natkrivanje, itd… Iz tog razloga, sam pristup projektiranju velikih bazena je bitno drugačiji nego kod manjih i privatnih.

Kod velikih i javnih bazena (najčešće s prelivnim kanalom), najpravilniji način izgradnje konstrukcije školjke je da se bazenskoj školjci može pristupiti sa svih strana, uključujući i dno. Na taj način je moguće i nakon dugog vremena (30 godina) izvršiti rekonstrukciju cjelokupnog filtracijskog sustava, kompenzacionog bazena i strojarnice, bez potrebe za većim građevinskim radovima.

         

Jeftiniji način izgradnje velikih bazena je da dno bude na izniveliranom, stabilnom i drenažnom tlu. Tu postoji opasnost od “sjedanja i naginjanja” bazena u jednu stranu nakon dugog vremena, što je poprilično opasno iz razloga što bazeni s prelivnim kanalom imaju debljinu vodenog sloja koji se preljeva svega nekoliko mm. Ako se bazen samo malo nagne u jednu stranu, skupi filtracijski sustav gubi svoju osnovnu funkciju jer se voda ne preljeva jednoliko u prelivni kanal. Strojarnica velikih bazena je smještena pored ili ispod betonske školjke, dok je kompenzacijski bazen smješten pored bazena najčešće u istoj razini s glavnim bazenom.

      

script type=

© Eurostil 2015 | Created by: Denis Ristić | Hosted by Plus | GDPR pravila privatnosti i kolačići